ALLTID FRI FRAKT OCH FRIA RETURER

Hotell-sängarnas hemligheter!

De flesta av oss vet att hotell-sängar på bra hotell är fantastiska, men vi vet inte exakt varför. Här nedan har vi listat några av de vanligaste knepen som bra hotell använder för att ge sina gäster den där magiska känslan:
 

Vita sängkläder

Hotell använder vita sängkläder då de skapar en speciell känsla i rummet. Det finns forskning som visar på att folk oftast tror att rummet är mer nyligen renoverat om man använder vita sängkläder jämfört med andra färger. Dessutom är det lätt för hotellen att tvätta dessa lakan då de kan använda blekmedel. Här hittar ni våra sängkläder som används på några av världens bästa hotell inklusive The Ritz-Carlton och Four Seasons.
 

Många kuddar i olika storlekar

På ett bra hotell använder man oftast minst 4 vanliga kuddar och ett par extra i varierande storlekar för ett dekorativt syfte. Underskatta inte den känsla av lyx som detta ger. Vi vet att det är tråkigt att bädda och lägga alla kuddar på plats, men det kan vara värt det då det ger en väldigt välkomnande känsla. 
 

En bra madrass 

Detta är en stor investering för många, inklusive bra hotell som oftast spenderar mycket pengar på sina madrasser. Det är dock viktigt att komma ihåg att en dyrare madrass inte alltid innebär en bättre madrass (oavsett vad säljarna säger till er!). Läs recensioner från flera olika källor innan ni köper er madrass och jämför i flera olika butiker. 
 

Sängkläder av hög kvalité

Välj alltid sängkläder med bomull av den finaste kvalitén. Denna bomull, till exempel egyptisk bomull, har de längsta fibrerna vilket också ger de finaste trådarna. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att strykning och mangling är en viktig del av det som skapar den där extra lyxen som man förknippar med en hotell-säng. 
 
 
Vi på ERIC&GUSTAF säljer sängkläder tillverkade i Italien av den finaste egyptiska bomullen. De tillverkas av Rivolta Carmignani som förser världens bästa hotell med sängkläder. Four Seasons, The Ritz-Carlton, Mandarin Oriental och Savoy London är några av de hotell som Rivolta levererar sängkläder till. 
Naturligtvis erbjuder vi alltid fri frakt och fria returer och ni kan betala med kort eller via Klarna.

Se våra sängkläder här

 
Läs mer →

Stressa mindre - sov bättre

Att uppleva stress är inget vi kan undvika helt och det är en del av livet. Alla upplever stress någon gång. Därför är det viktigt med återhämtning och vila. 
Läs mer →

Sov gott - Vår lilla sömnskola

Önskar du att du sova bättre? Genom att identifiera hur din dag ser ut kan du upptäcka vilka faktorer som stör din sömn och utifrån det bryta mönster och förändra dina vanor förknippat med sömn. 
Läs mer →

Skillnaden mellan percale och satin?

På vår sida erbjuder vi både percale och satin, vad är egentligen skillnaden? Om vi börjar med vad de har gemensamt:

  • De är båda av 100% egyptisk bomull
  • De är båda tillverkade i Italien

Percale och satin beskriver helt enkelt två olika vävtekniker. Percale vävs ”en tråd under och en tråd över”, vilket ger en tät och något ”krispig” väv. Satin vävs ”en tråd under flera (oftast 4) över”, vilket ger en något mjukare väv med mer lyster.

percale satin

Vilken man föredrar är en smaksak. Här på ERIC&GUSTAF älskar vi den där silkeslika känslan som våra satinsängkläder ger, men på sommaren använder vi även våra percale-sängkläder flitigt då de har en något svalare känsla.

Våra lyxiga percale och satinsängkläder hittar ni här

Läs mer →

3 anledningar att välja sängkläder från lyxhotell!

1. Första intrycket är allt
För det mesta vet gästen inget om sängkläderna (märke, trådtäthet, material etc.) på ett hotell.
Det enda som räknas är hur sköna de är. För att klara av detta "blind-test" så måste lyxhotell
välja de allra skönaste sängkläderna.  
2. Slitstyrkan
Hotell tvättar i många fall sina sängkläder varje dag. De industri-tvättmetoder som används
sliter mer på sängkläderna jämfört med vanliga tvättmaskiner och torktumlare.
Detta innebär hotell måste välja väldigt slitstarka sängkläder av hög kvalité
3. Det lilla extra
För en natt på något av världens bästa hotell måste man oftast betala flera tusen kronor. 
För det priset förväntar sig kunden att allt är perfekt, från incheckning till sängkläderna.
Lyxhotell har helt enkelt inte "råd" att kompromissa på en så viktig detalj som sängen.

Det här är 3 anledningar varför vi tycker ni ska testa våra sängkläder som används
på några av världens absolut bästa hotell så som Ritz-Carlton i Wien och Four Seasons i New York

 

Läs mer →